Anonymous kysyi 1 vuosi sitten

Hei! Onko tays:issa mahdollisuutta vesisynnytykseen? Itseäni kiinnostaa aihe kovasti ja olisi kiva tietää, olisiko se yksi mahdollisuus. Jakkaralla ponnistaminen myös kiinnostaisi. Vaikuttaako aikaisempi episiotomia mitenkään seuraavaan synnytykseen? Esikoisen synnytyksessä tehtiin episiotomia ja toipuminen siitä oli hidasta ja kivuliasta, haluaisin tehdä kaikkeni etten joudu uudestaan kokemaan samaa. Esikoinen oli avosuisessa tarjonnassa ja käsittääkseni tätä virheasentoa voi hieman \”estää\” välttämällä takakenossa makoilua, ja suosimalla sen sijaan ennemmin etukenoista asentoa. Pystytäänkö sikiön tarjonta tarkistamaan ennen ponnistusvaihetta ultraamalla? Tai olisiko minun mahdollista saada ylimääräinen ultra äitiyspolilla ennen laskettua aikaa aikaisemman virhe asentoisen vauvan vuoksi? Haluaisin tietää jo ennen synnyttämään lähtemistä, että onko vauva mahdollisesti väärässä asennossa, ja näin voisin varautua uudelleen pitkittyneeseen ponnistusvaiheeseen ja episiotomiaan+imukuppiin.

1 Vastaus
Kätilö Henkilökunta vastattu 1 vuosi sitten

Hei !
Taysissa ei vielä ole mahdollista synnyttää veteen, mutta kivunlievityksenä amme on mahdollinen avautumisvaiheessa. Aikaisempi episiotomia ei vaikuta tulevaan synnytykseen. Harvoin uudelleensynnyttäjälle tarvitsee tehdä episiotomiaa.
Raskauden aikainen ultraaminen ei  ennusta sikiön synnytyksen aikaista tarjontaa, koska vasta synnytyksen käynnistyessä nähdään mihin tarjontaan sikiö asettuu supistusten voimasta.Yleensä sikiön tarjontaa ei ole tarpeen tarkistaa synnytyksen aikana mikäli synnytys edistyy hyvin ja vauva laskeutuu normaalisti. Kätilö seuraa myös sikiön tarjontaa synnytyksen aikana synnytyksen edistymisen lisäksi.  Olemalla pystyasennossa synnytyksen aikana voit itse vaikuttaa sikiön laskeutumiseen ja tarjontaan positiivisesti.
Jakkkaralla ponnistaminen on mahdollista, mainitse tämä tullessasi synnyttämään.
Hyvää synnytystä !